De opleiding voor Beroepsverkeersregelaars bieden wij het hele jaar door aan vanuit onze eigen leslocaties in Amsterdam en Almere. Na de opleiding is het voor de cursist mogelijk om een aanstellingspas aan te vragen en als Beroeps Verkeersregelaar aan het werk te gaan. De aanstellingspas moet worden aangevraagd binnen zes maanden na het slagen voor het examen. De opleiding tot beroepsverkeersregelaar vergroot aantoonbaar je kans om aan het werk te gaan. De vraag naar beroepsverkeersregelaars is enorm. Zeker gedurende het evenementen seizoen is er meer werk dan er verkeersregelaars beschikbaar zijn.

Cursusduur, examen en aanstellingspas

De optimale cursusduur bedraagt 3 dagen. De eerste twee dagen zijn een interne theorie lesdag en een theorie-examen. De derde dag bestaat uit praktijkles en het praktijkexamen.

De praktijkopleider kan besluiten om op basis van de eigen bevindingen een deelnemer niet toe te laten tot het praktijkexamen. Dit zal uiteraard aan de cursist en de eventuele aanmelder worden gecommuniceerd en toegelicht.

Direct na het examen is bekend of de cursist is geslaagd. Binnen 2 weken na het slagen voor de praktijk ontvangt de cursist zijn/haar certificaat, voorzien van echtheidskenmerken door de Nationale Politie, uit handen van Taal plus Talent. Na ontvangst van het certificaat kan de aanstellingspas worden aangevraagd. Het is noodzakelijk om een VOG te kunnen overleggen om een aanstellingspas te verkrijgen.

De aanstellingspas moet worden aangevraagd door een werkgever die jou gaat inzetten. Taal plus Talent kan hierin bemiddelen maar is zelf geen werkgever. Je hebt zes maanden de tijd om de aanstellingspas aan te vragen en dus om een werkgever te vinden die jou gaat inzetten. PiM uitzenders neemt regelmatig beroepsverkeersregelaars aan om landelijk in te zetten.

 

Faciliteiten en dagindeling

De cursus wordt geheel verzorgd inclusief koffie/thee en kleding (bruikleen) voor de praktijkdagen en het examen. Cursisten dienen zelf voor de lunch te zorgen. De theorielokalen zijn schoon, netjes en voorzien van een Beamer. Er is schrijfgerei aanwezig voor het maken vaan aantekeningen.

Voorbeeld van een dagindeling

Theorieles (dag 1) 10:00 – 15:00
Praktijkles (dag 2) 10:00 – 15:00
Examentraining (dag 3)  09:00 – 12:00
Praktijkexamen (dag 3) 13:00 – 16:00